Hoe kassatransactie data en gerichte consumententesten helpen een nieuwe mintsmaak succesvol in de markt te introduceren

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in muntproducten wilde vier nieuwe munt smaken testen. Het doel was om de voorkeuren van consumenten te begrijpen en het product te optimaliseren op basis van echte feedback van daadwerkelijke kopers.


Methodologie

Om accurate en relevante feedback te garanderen, werd gebruik gemaakt van  kassatransactie data om consumenten te identificeren die in de afgelopen drie maanden een product van dit merk hadden gekocht. Deze benadering zorgde ervoor dat de feedback afkomstig was van de kern doelgroep, wat resulteerde in relevantere inzichten en kosten efficiëntere dataverzameling.

Uitvoering

Er werden 75 consumenten per smaak geselecteerd, allen hadden in de afgelopen drie maanden een product gekocht. Deze selectie was gebaseerd op kassabon data, waardoor werd verzekerd dat de deelnemers daadwerkelijke kopers waren. De consumenten werden via e-mail uitgenodigd om deel te nemen. Vervolgens ontvingen zij monsters per post zodat ze de verschillende smaken thuis konden proeven, om daarna een online enquête in te vullen zodat we hun feedback over de verschillende aspecten van de mints konden verzamelen.

Tijdens de enquête werd getest op kenmerken van het muntje zelf zoals geur, vorm, uiterlijk en smaak. Ook werd de smaak beoordeeld op frisheid, smaaksterkte en nasmaak. Verder werd de verpakking geëvalueerd om te zien of kopers de verpakking bij het merk vonden passen, of de verpakking aanspoorde tot aankoop en of de verpakking helder en duidelijk was. Ten slotte werd onderzocht welke producteigenschappen consumenten belangrijk vonden, zoals bijvoorbeeld of het product suikervrij is.

Conclusie

Door nauwkeurig te targetten op basis van kassatransactiedata, kon het bedrijf ervoor zorgen dat de steekproef bestond uit echte kopers, wat leidde tot accuratere en relevantere inzichten. Bovendien werden de kosten van consumententesten verlaagd door gebruik te maken van bestaande transactiedata om geschikte deelnemers te identificeren. Deze benadering toont aan dat gerichte consumententesten, gebaseerd op daadwerkelijk aankoopgedrag, de effectiviteit en efficiëntie van productontwikkelingsprocessen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Binnen twee weken ontving de fabrikant uitgebreide feedback van daadwerkelijke mintkopers. De data onthulden de voorkeuren van consumenten met betrekking tot de vorm, smaak en verpakking van de nieuwe mints. Op basis van deze feedback kon het bedrijf het product effectief optimaliseren.

Peppermint Candy background green
Vorige
Vorige

Gerichte en kostenefficiënte verpakkingstest met kassabon data