Hoe kassabondata in combinatie met een schappentest zorgde voor meer zichtbaarheid en aantrekkelijker werd voor consumenten

Een grote Nederlandse koekfabrikant wilde inzicht krijgen in het koopgedrag van consumenten die hun tussendoor repen kochten. Het doel was om te begrijpen welke repen het meest aantrekkelijk werden gevonden, welke als gezond werden beschouwd en waarom het product van deze fabrikant niet goed verkocht.

Methodologie

Om relevante en bruikbare feedback te verkrijgen, werd gebruik gemaakt van kassatransactiedata om consumenten te identificeren die recent tussendoorrepen hadden gekocht. Door deze gerichte aanpak konden we echte kopers ondervragen, wat de relevantie en nauwkeurigheid van de verkregen inzichten verhoogde en de kosten van de steekproef verminderde.

Uitvoering

Via het Creative testing platform van Validators, dat speciaal is ontworpen voor het uitvoeren van dergelijke tests, werd een winkelschap nagebootst. Dit gaf ons de mogelijkheid om te achterhalen naar welke soort tussendoorrepen de respondenten als eerste grepen, welke repen zij als gezond beschouwden, en of de tussendoorreep van de klant voldoende opviel in het schap. Tevens werd onderzocht of de verpakking aantrekkelijk genoeg was om het product te kopen.

De geselecteerde consumenten, die recentelijk tussendoorrepen hadden aangeschaft, werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze schappentest. Hun gedrag en voorkeuren werden nauwkeurig geanalyseerd om inzicht te krijgen in hun keuzeprocessen.

Conclusie

Door gebruik te maken van kassatransactiedata konden we gerichte en kostenefficiënte steekproeven uitvoeren, waarbij de echte kopers werden ondervraagd. Dit resulteerde in accurate en relevante inzichten die de klant hielpen om hun productstrategieën te verbeteren. Deze aanpak toont aan dat het gebruik van daadwerkelijke aankoopgegevens de effectiviteit en efficiëntie van schappentests aanzienlijk kan verhogen.

De verzamelde data maakten duidelijk naar welk type tussendoorreep consumenten het snelst grepen, welke repen zij als gezond beoordeelden, en waarom het product van de klant niet goed verkocht. Deze inzichten hielpen de klant om hun product en verpakking te optimaliseren, zodat het beter zou opvallen in het schap en aantrekkelijker zou zijn voor consumenten.

Volgende
Volgende

Gerichte en kostenefficiënte verpakkingstest met kassabon data